Fiske i Magelungen

Sjön Magelungen är en vacker sjö som ligger i Stockholms kommun i Stockholms län. Sjön har ett medeldjup på 5,1 meter och ett maxdjup på 13,4 meter. Sjön täcker en yta på 211,9 hektar. Fiske i Magelungen är ett populärt tidsfördriv bland både lokalbefolkningen och från andra kommuner. Sjön är hemvist för en mängd olika fiskar, bland annat gädda och abborre. Sjön har en varierad karaktär från öppna djupa vattenmassor i söder till vegetationstäta och grunda partier i norr. De djupare delarna av sjön erbjuder överlägset bäst fiske efter abborre, gädda och gös.

Fiskeregler i Magelungen

Innan du fiskar i Magelungen är det viktigt att du har koll på vilka aktuella fiskeregler som gäller. Dessa kan variera beroende på säsong och fiskevatten. Vänd dig till aktuell fiskevårdsförening (FVF), fiskevårdsområde (FVO), eller kommun för mer information.

Vilka fiskar kan jag fånga i Magelungen?

I Magelungen har man vid provfiske fångat 10 olika fiskarter. Hela listan med vilka fiskar som finns i Magelungen hittar du här nedanför.

Källa: Nationellt Register över Sjöprovfisken – NORS. 2021. Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), Institutionen för akvatiska resurser.

Rulla till toppen