Fiska gös

Nu kan du snabbt komma igång med gösfiske, med den stora gösfiskeguiden från Fiskelivet. Här får du allt du behöver veta vad gäller att fiska gös i Sverige. Med mycket tips och fakta i ryggen kan du snart fånga stora gösar på fisketuren.

Fakta om gös (Sander lucioperca)

Gösen heter Sander lucioperca på latin och ingår i familjen abborrfiskar. Den är en rovfisk med kraftiga tänder som konkurrerar om byten med abborrar och gäddor. Den lever på många håll i Sverige, framför allt i sjöar, långsamt rinnande vattendrag och vikar som inte har för lågt pH eller för hög salthalt.

Bästa sättet att fiska gös

Det är fullt möjligt att både fiska gös från land men bäst förutsättningar har du från båt. Gösen går utmärkt att fånga under dagen, men den absolut bästa tiden att fiska gös är på kvällen, under natten och på morgontimmarna.

Rätt typ av drag

När du väljer gösdrag är det även här viktigt att tänka på storleken. Gösen är en rovfisk, men slukar inte så stora munsbitar. Många av de bästa gösdragen är cirka tio centimeter långa. Detta gäller för både jigg och hårda beten.

Tips på gösdrag!

Rapala Scatter Rap

Rapala Scatter Rap är en wobbler som passar utmärkt för fiske efter gös. Med sin oförutsägbara gång lockar den fisken att hugga. Finns i flera olika färger och storlekar för att passa just dina preferenser.

Savage Gear Cannibal box kit

Detta paket från Savage Gear innehåller olika typer av jiggar och jigghuvuden så att du lätt kan komma igång med gösfisket.

Berkley Sick Vamper

Om du är sugen att testa dropshot eller vertikalfiske är Berkley Sick Vamper en bra jigg att ha med i arsenalen. Finns i flera olika färger.

Rulla till toppen